Η μηδική αναπτύσσεται σε ποικιλία εδαφών, αρκεί το έδαφος να στραγγίζει καλά. Έχει παρατηρηθεί ότι η μηδική που καλλιεργείται σε υγρές περιοχές είναι πιο βραχύβια από τη μηδική που καλλιεργείται σε ξηρές περιοχές. Για καλή ανάπτυξη, η φθινοπωρινή κοπή πρέπει να αφήνει στη μηδική χρόνο να αναπτύξει συμπληρωματική φυτική μάζα, να αποθηκεύσει θρεπτικές ουσίες στις ρίζες για να αντέξει τους παγετούς του χειμώνα.Το βάθος σποράς της μηδικής για τα λεπτόκοκκα εδάφη είναι 1 - 1,5 εκατοστά, ενώ για τα χονδρόκοκκα 2 με 3 εκ. συμπίεση του εδάφους με αυλακωτό κύλινδρο ή τροχούς συμπίεσης. Όσο καλύτερες είναι οι συνθήκες υγρασίας του εδάφους, τόσο αβαθέστερη είναι η σπορά. Η μηδική μπορεί να αναπτυχθεί μετά από οποιοδήποτε σχεδόν φυτό. Για άριστα αποτελέσματα επιλέγονται τα πιο γόνιμα χωράφια. Δεν ισχύει η άποψη ότι με την καλλιέργεια της μηδικής μπορούμε να αξιοποιήσουμε χωράφια μικρής παραγωγικότητας. Για τα μέτρια χωράφια υπάρχουν άλλες καλλιέργειες πολύ πιο κατάλληλες. Μεγάλη σημασία για τη μηδική έχει το απόθεμα νερού του εδάφους. Το μικρό μέγεθος των σπόρων της μηδικής και η λεπτή φύση των νεαρών φυταρίων της, απαιτούν όπως το έδαφος βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση για να δεχθεί το σπόρο. Πολλές αποτυχίες στην εγκατάσταση μιας καλλιέργειας μηδικής οφείλονται στην κακή προετοιμασία του χωραφιού. Οι αποδόσεις σε χλωρό χόρτο κυμαίνονται γύρω στους 2 με 2,5 τόνους το στρέμμα. Το μεγαλύτερο όμως μέρος της παραγωγής διατηρείται υπό μορφή σανού με υγρασία κάτω από 20% Οι αποδόσεις σε σανό ανά στρέμμα φθάνουν τον 1,5 τόνο ανά στρέμμα.
Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 επισκέπτες και κανένα μέλος